(Sist oppdatert kl 13:25 – 7. nov) I år trenger man virkelig ikke dra langt for å finne både eksklusive og spennende julekalendere (eller adventskalendere som det vel egentlig heter). Enten man skal overraske sin bedre halvdel (her er det vel kanskje spesielt mannen i familien som bør kjenne sin besøkelsestid 🙂 ) eller man vil gi en hyggelig gave så er det flere gode alternativer «rett rundt hjørnet». Men vær rask, de blir ofte utsolgt lenge før 1 desember.

Adventskalender - Savannen Interiør - Et levende Vika

Savannen Interiør som holder til i House of Oslo (egen inngang) kan skilte med det de selv mener er kanskje årets beste adventskalender. Vi gir uansett ekstra poeng for en kalender litt utenom det vanlige og som helt sikkert vil være en suksess hos mange. Hver luke er nemlig fylt med den skikkelig kvalitetste i pyramideposer, sammen med en lekker konfekt eller lakris kule. Kalenderen er fra leverandøren Como. Så her kan man prøve eksotisk te med smaker fra hele verden. Prisen er det heller ingenting å si på, kun 249,- kr.

Julekalender fra «Lakrids by Johan Bülow» - Et levende VikaI samme hus holder Illums Bolighus til og der kan de tilby en flott julekalender fra «Lakrids by Johan Bülow». Denne oser det formelig luksus av og er fylt med eksklusiv gourmetlakris fra København. Her finnes det heller ikke spor av gluten og nøtter for de som må holde seg unna slike ting. Den finnes i to utgaver, en på 325g som koster 450,- kr, og for de som virkelig vil slå på stortromma kan du plukke med deg «Luxury Christmas Calendar» på hele 1010g. Da må du riktignok ut med hele 1.000,- kr men det kan jo fort vise seg å være verdt det 🙂

Karen Kjendseth Fjeld hos Illums Bolighus kan også fortelle at de har 2 gode alternative julekalendere i tekstilavdelingen. Her finner du «Molton Brown» som inneholder såper, bodywash, diverse kremer etc (kr 2.000,-) og «Durance» med forskjellige dufter, kremer etc til 900,- kr.

Og blir lakris ikke søtt nok så er konditormesteren selv, Pascal Dupuy, klar med 24 luker fylt med deilig sjokoladetrøffel. Denne er helt klart en stor favoritt hos mange og ønsker man seg litt hverdagsluksus i desember så er det rett og slett lov å kjøpe en bare til seg selv om ikke andre kommer på banen 🙂 Den koster 445,- kr og finnes i både vanlig og glutenfri utgave, og du finner den hos Pascal i Henrik Ibsens gate 36. Bare husk på at det kan være tøft å komme seg ut derfra med kun en julekalender i posen 🙂

Er det andre jule/adventskalendere i salg i området så tips gjerne om det her eller på Facebook siden vår, så oppdaterer vi artikkelen.

Julekalender - Pascal - Et levende Vika