Å Kafe og Bar - Et levende VikaI midten av august åpnet en foreløpig ganske ukjent liten perle rett ved Solli plass som absolutt er verdt et besøk. Når man hører ordet Nasjonalbiblioteket er det nok ikke kaffe, kaker, smørbrød og gode cocktails det første man tenker på. Men da er det på tide å revurdere nettopp det 🙂 For sist i alfabetet har det dukket opp noen som fortjener å nevnes helt i første rekke.

Kafè Å ligger i andre etasje i nettopp Nasjonalbiblioteket (Henrik Ibsens gate 110) og det har virkelig blitt en trendy og koselig plass som imponerer på mange måter. Her kan man kjøpe frokost med et variert utvalg bakverk og de har lekre smørbrød og salater til lunsj og utover dagen. Mye er basert på økologiske, kortreiste råvarer som absolutt er i vinden for tiden.

Å Kafe og Bar - Et levendeMen Kafé Å er ikke bare en kafe på dagtid, her glir ettermiddagene over i lune kvelder hvor cocktails og snacks får sin velfortjente (om noe uventet) plass. De som har vært innom skryter stort av både nivået på mat, drikke og ikke minst serveringen og det kan vi også skrive under på stemmer.

Det er jo noe unektelig spesielt å ta seg et glass vin mens man sitter ved et typisk gammel lesesal bord 🙂

For de som planlegger arrangement i området (alt fra bursdager til konserter – eller kanskje årets julebord?) så håndterer Kafé Å dette også gjennom lokaler i Nasjonalbiblioteket.

Sjekk ut «Ukeslutt» arrangementet som de kjører hver fredag fra kl 16. Her disker de opp med både gode tilbud, gratis fingermat og ikke minst lekre cocktails utover kvelden. Eller hvorfor ikke stikke innom lørdagen etter handlerunden er unnagjort og teste ut deres egen variant av Afternoon Tea?

Å Kafe og Bar - Et levende
Et levende Vika vil selvsagt oppdatere arrangementsoversikten vår med det som skjer hos Kafé Å, men det er ikke nødvendig å ha en spesiell grunn for å ta turen innom denne nabolagsperlen her, bare rusle opp trappa og nyt 🙂

Å Kafe og Bar - Et levende
Lesesalen hvor man kan spise og drikke. Ellers lesesalen som ble spisesal? Skilt som henger ved garderoben hos Kafé Å