På førstkommende onsdag blir det filmvisning i lokalene til égal teater. Da vises dokumentardramaet «Sabotøren og Kureren» av Tore Severin Netland og det blir 4 visninger denne dagen, kl 12, kl 14, kl 18 og kl 20. Etter den siste filmvisningen vil filmskaper Tore Severin Netland selv innlede til debatt om form og innhold i dokumentaren.

Kenneth Berg som Harry Sønsterød og Karoline Stemre som Else. Sabotøren og Kureren
Kenneth Berg som Harry Sønsterød og Karoline Stemre som Else. Sabotøren og Kureren

Filmen forteller historien om Harry Sønsterød som reagerer veldig negativt når tyskerne invaderer Norge 9. April 1940. Han blir med i Osvald-gruppen og trer inn i rollen som aktiv sabotør og leder. I løpet av krigen, treffer Harry, Else i Larvik. Hun ønsker å være med. Dermed blir hun kurer og leverer hemmelige beskjeder for gruppen.

Det oppstår også søt musikk mellom Else og Harry. De 200 medlemmene i Osvald-gruppen lever et livsfarlig liv i kampen mot 300 000 tyske okkupanter og angivere. Gestapo-kvinnen Gjertrud Thiellecke Carlsen leder jakten på Osvaldgruppen.

Filmen baserer seg på Harry Sønsterød som nå er blitt 96 år gammel, sine beretninger fra den usynlige krigen.


Adressen er Munkedamsveien 80 så det er bare å ta turen og få oppleve en del av krigshistorien som ikke har fått mye oppmerksomhet tidligere i lokalene til égal teater.