Hvor mange ganger har du vært kunde i en frisør salong? Sikkert mange. Men hvor mange ganger har du vært gjest hos en frisør salong? Det har nemlig vi prøvd, og det gav absolutt mersmak!

Oftere enn man kanskje skulle ønske befinner man seg i situasjonen da man er nødt til å finne en ny frisør – enten det gjelder et enkelt klipp (det er «doable» på godt norsk), til en farging (som er litt mer skummelt) eller om dette faktisk er det første besøket hos frisøren (eller barbereren). Da begynner spørsmål som «hva ønsker jeg?», «hva trenger jeg?», «hva passer meg og min livsstil?» å svirre rundt i hodet. Og ikke minst – hvilken salong skal jeg velge?

Escape Frisørsalong - Vikaterrassen - Et levende VikaDe fleste av oss har vært i denne situasjonen allerede – på jakt etter en ny frisør med massevis av spørsmål til venner og kollegaer, Googling og Instagram søk (mest til inspirasjon men med et hemmelig håp om å finne den beste). Et levende Vika tok denne gangen turen til Vikaterrassen…

Escape er en helt ny salong hos oss i Vika, men langt ifra å være ny i frisørverden. Flere nåværende frisører kommer fra salongen i Bogstadveien som var en del av Tony & Guy franchise. Siden 1 mars har dørene vært åpne for alle i Vikaterrassen.

Why Escape?
Slik presenterer eieren David Wyke deres filosofi…

«Our goal is to create the perfect hairdressing experience, combining some of Norway´s best hairdressers in an exceptional salon environment»

David også kommer fra «Tony & Guy familien» og til tross for at han har nok av administrative oppgaver står han og klipper gjester to ganger i uken. Her må man planlegge godt i forkant for å avtale en time hos ham, kanskje ikke så rart da han blant annet ble Årets Frisør i 2008.

Men resten av hans frisørkollegaer er også meget dyktige. Det som er spesielt med salongen, og som gir en ekstra god følelse, er at hver eneste frisør er spesialisert enten i klipp eller farging. Et høyt håndverksnivå på begge to er meget viktig for Escape, derfor har de også gode og solide rutiner i opplæring av sine ansatte for å sikre dette. Hver eneste frisør sendes blant annet på et 8 ukers kurs til utlandet (ofte England eller Italia) for å lære de samme teknikkene som de andre i salongen bruker. Det løser da også problemet dersom din vanlige frisør ikke har ledig time når du ønsker det – alle andre på huset kan ta en titt på håret ditt og se med en gang hva som ble gjort med klipp eller farging tidligere. Og gjøre den samme gode jobben!

Hvis du ønsker et klipp fungerer det fint å booke time direkte på nett her, da er det 1 time som settes av. Det anbefales å ringe Escape direkte for å avtale farging siden det er mer individuelt.

2 deler – 1 tak
Alle i Escape salongen synes det var stas å komme på plass i det nye lokalet i Vikaterassen. Stort, luftig, lyst, men kanskje enda viktigere – nok plass til begge avdelingene. Frisør avdelingen er nå under samme tak som barberings avdelineng, samt at begge to har fått egne innganger.

Escape Frisørsalong - Vikaterrassen - Et levende VikaAlle menn kan føle seg helt avslappet i gode stoler med retro preg og ikke minst i gode hender av herrespesialister. Flere har gått til Escape i mange år men det kommer stadig nye gjester som vil gjøre litt mer når det gjelder utseendet sitt.

Det er alltid en fin og god dialog før herrespesialisten begynner – alle har gått på verdensberømte London School of Barbering. Flere og flere menn ser poenget med «noe ekstra» av og til, men stadig flere ser også barberingen som en del av en livsstil. Og her blir man tatt godt vare på 🙂

«Det er overhodet ikke skummelt», sier Madelen Nilsson, daglig leder hos Escape, – «Mange føler at det er deilig at en annen som har peiling tar vare på dem»

Skjønnhet
Escape er faktisk L’Oréal sin flagship butikk for hele Skandinavia og alle produkter som selges i salongen brukes også i behandlingene. En annen spesialitet er ISUN produkter – Escape er de eneste som tilbyr skincare for men i denne serien i Skandinavia. Madelen Nilsson, som er daglig leder hos Escape, sier hun selv elsker denne serien og faktisk bruker en av hudkremene selv siden de også er unisex.

Escape Frisørsalong - Vikaterrassen - Et levende Vika

Produktene er helt naturlige, altså uten noen kjemiske eller kunstige ingredienser, som er håndlaget i Colorado fjellene i USA. Her snakker vi om unike gaver hvis du er ute etter noe helt spesielt spesielt til dine nære og kjære.

Høst tips
Nå som sommeren er over er det en viktig periode for håret ditt. Madelen anbefaler å pleie håret så mye som mulig på høsten. Klippe av endene og gjerne ta sjansen på å gjøre noe litt freshere. Lugg er i 2017 ikke bare en type lugg, men mange forskjellige varianter som kan forfriske utseendet alt etter ønske. Lugg er tingen nå i høst og vinter…

Praktiske tips

  • Du får gratis parkering i 2 timer i parkeringshuset i House of Oslo.
  • Noen av varemerkene som selges i salongen er Kerastase, Shu Uemura, Redken, ISUN, American Crew og Pomp&Co.
  • Du vil ikke gå glipp av hårvasken, her er det ikke snakk om bare hodebunnsmassasje, men også resten av kroppen får pleie med egne massasjestoler!

PS. Escape tilbyr herlig Nespresso kaffe mens du er hos de, inkludert Cappuccino 🙂

Escape Frisørsalong - Vikaterrassen - Et levende Vika