Etter at Amerigo stengte dørene har et av områdets flotteste lokaler stått tomme men nå har «naboen» til Bokbacka (i Sverige er de faktisk nabogårder, derav navnene) flyttet inn. Nå åpner de dørene til en herlig, nordisk a la carte restaurant på hjørnet ved Solli plass.

Topphem - Et levende Vika
Barsjef Per Karlsson og Restaurantsjef Mikael Lundgren legger siste hånd på verket før åpningen

Når Et levende Vika er på besøk så er de siste forberedelsene før åpningen lørdag 2 september i full gang. Fortsatt preges lokalet av verktøy, pappkasser og en hektisk men sprudlende gjeng som garantert ikke får en tidlig kveld.

Cocktail baren – som forøvrig kan skilte med blant annet øl fra Amundsen og To Øl på fat også, og ikke minst et godt utvalg i surøl – har fått nytt liv med herlige klassiske møbler og massevis av nips og pynt. Så hjemmekoselig at vi egentlig bare hadde lyst til å sette oss ned og bli værende. Dette blir garantert en populær plass for både en drink etter jobb, og ikke minst før eller etter middagen.

Og etter en sniktitt på menyen i restauranten er det 3 ting som slår en umiddelbart: Variert nordisk preg (som vil være sesongbasert), fornuftige priser og Taberas.

Topphem - Et levende VikaTilbake til Sverige her altså og Astrid Lindgren 🙂 Taberas betyr «rent bord» og Topphem er den eneste vi har hørt som tilbyr dette på menyen. Kort og godt spiser man seg gjennom alle rettene på menyen utover kvelden. Og menyen er ikke liten 🙂 Taberas passer best for 2 til 4 personer, så her får man invitere antall venner eller familie utifra hvor sulten man er…

Mange naturviner preger vinkartet så maten, enten man bare kommer innom for en enkel rett eller kjører «rent bord», får man garantert et hyggelig følge.

Topphem - Et levende Vika
Veggmaleri av Emma Lindström

De som har vært innom lokalene tidligere vil nok kjenne seg delvis igjen men foruten noen veldig smarte løsninger for bestikk på bordene (endelig slipper vi bøtta med kniver og gafler som stort sett er i veien) så er nok det imponerende maleriet som preger ene veggen det største blikkfanget inne i selve restauranten. Nesten to uker hang kunsteren Emma Lindström (emmalindstrom.com) foran den store veggen og satte sitt særpreg på lokalet.

Barsjef Per Karlsson kan forøvrig lokke med litt sommerfølelse en stund til i cocktailbaren, hvor også drink menyen vil bli sesongbasert akkurat slik som menyen forøvrig, så om det er litt grått og tungt ute…

Åpningstidene fremover blir fra kl 17 til 01 hver dag utenom søndag hvor man åpner og stenger en time tidligere. Mandag er det stengt og velfortjent hviledag.

Topphem har alle ingrediensene til å nå nettopp toppen, og Solli / Vika har fått nok et stjerneskudd i nabolaget. Nå gleder vi oss til å gli ned i en av de elegante stolene med noe godt i glasset mens vi forbereder oss til å jobbe oss gjennom en spennende meny.

Topphem - Et levende Vika