Utvalget av klær i Oslo, i Norge forøvrig og verden rundt oss er kjempestort. Men mote handler ikke lenger bare om å velge design som passer din smak og livsstil, mote i 2017 er også om å ta riktige valg. Hva man finner bak plaggene – ansatte med skikkelige arbeidskontrakter og forhold, stoff som ikke påvirker miljøet negativt og mye mer.

Hver gang vi kjøper et klesplagg påvirker vi mye mer enn bare innholdet i skapet vårt.

Hver gang vi kjøper et plagg sier vi hva vi mener høyt.

Det er stadig flere som tenker på miljøet og den etiske situasjonen, men ikke minst vil de se bra ut også selvsagt.

Just Fashion - Et levende VikaDerfor er det veldig flott at vi har fått en en butikk i Vika som tilbyr «sustainable fashion» – Just Fashion. De holder til på plan 2 i House of Oslo. Et stille og rolig hjørnelokale hvor du finner klær, smykker og accessories som selges, eller som du (og dette er ekstra spennende) faktisk kan leie!

Sustainable fashion – eller eco fashion – er en motpol til hurtig mote, hvis man sammenligner disse to motestrømmene. Klesplaggene som henger hos Just Fashion holder høyt nivå og designerne som lager klærne er ikke redd for håndarbeid (sjekk ut en blå jakke av Mari Nordén) og til tross for at de fleste plaggene har en klassisk silhuett (som altså lett kan kombineres og passer de fleste kroppsfasonger), er det en lekker vri på klærne.

Just Fashion - Et levende Vika

Utvalget av designere er håndplukket av Marte Djupesland, gründeren bak Just Fashion, og hun er ekstra nøye med sin research for å velge samarbeidspartnere. I butikken (og nettbutikken) finner man både lokale norske designere samt fra land som Storbritannia, Russland, Nederland og Australia. Marte er også åpen for innspill fra kundene sine:

«Da jeg begynte var det bare egen research, nå kommer kundene til meg med forslag og tips»

Just Fashion - Et levende Vika
by Mari Nordén: bad good girls jakke

Shopping
Retail industrien beveger seg fort i retning av «made to order» – en trend som blomstrer nå. Just Fashion er en av de som har dette spennende tilbudet. Her kan du altså skape ditt eget uttrykk fra designere som blant annet nederlandske Elsien Gringhuis.

Utleie
Vil du prøve ut en ny trend i helgen? Det er en av mange grunner til at du kanskje vurderer å leie klær – fra to dager eller helt opp til en uke. Bestill på forhånd eller kom innom butikken, de har cirka 30 plagg til utleie nå. Eller ta kontakt med Marte på Facebook – hun svarer alltid raskt. Alle klær renses for hver kunde. Hun har også ambisjoner for å finne et renseri med øko fokus for å gi en enda bedre opplevelse til kundene sine så har du tips kan du gjerne skrive i kommentarer feltet her.

Just Fashion - Et levende Vika
Gullbelagte smykker fra IDAMARI

Resirkulering
Tenker du også på miljøet? Da er du sikkert flink til å resirkulere avfall. Neste steg i riktig retning er at du kan med dine gamle nylon strømpebukser og levere de til Just Fashion. De sendes da til resirkulering i Italia hvor de blir til nye strømpebukser.

What else?
Just Fashion er en av få butikker som oppleves helt annerledes enn de vanlige, store kjedebutikkene – kom innom og se om du finner noe du ønsker å  kjøpe eller leie hos en av Oslos mest spennende butikker 🙂

Just Fashion - Et levende Vika
Gjennomsiktig jakke av Beate Godager